Զատիկը Հայաստանում — Easter in Armenia

Հայաստանում Զատկի տոնը սկսվում է շաբաթ երեկոյից:

Եկեղեցիներում մատուցում են Ճրագալույցի պատարագ, իսկ Հետո տեղի է ունենում մոմեր վառելու արարողությունը:

Կիրակի առավոտյան եկեղեցիներում կատարվում է ժամերգություն, Անդաստանի արարողություն, ապա մատուցվում է տոնական սուրբ պատարագը:

Եկեղեցիներում հնչում են շարականները, իսկ տներում Զատկի ավանդական սեղան է գցվում:

Շաբաթ երեկոյան ավարտվում է 40-օրյա պահքը:

Զատկական սեղանին ընդունված է դնել.

Խաշած կամ ջեռոցում տապակած ձուկ, չրերով և չամիչով փլավ, ավելուկով կամ սպանախով ճաշատեսակներ, կարմիր ներկած ձու և կարմիր գինի:

Easter holiday in Armenia starts on Saturday evening.

In churchs submit light — mass, and after be held candles burn ceremonial.

Sunday morning in churchs  take place ministry, Andastan ceremonial, then submit celebratory mass.

In churchs sounds psalms, then in homes fling Easter tables.

In Saturday evening finish the 40-days fast.

Easter table accepted put.

Boiled or fry in oven fish, bakalies and raisin pilaf, sorrel or spinach dishs, paint red egg and red wine.

Advertisements